Balance mellem højre- og venstre hjernehalvdel

Det virker måske lidt mærkeligt at skrive halvskøre og ufærdige tekster, men det er godt for noget. Du er nødt til at bruge din fantasi for at arbejde med kreativ skrivning.

I det meste af vores arbejdstid træner vi næsten udelukkende vores venstre hjernehalvdel, der blandt andet er centrum for viden, logik, saglighed, matematik og talbehandling.

I en travl hverdag, hvor vi er nødt til at fokusere meget på resultater og i mindre grad på, hvordan vi når frem til dem, har vi tendens til at glemme at få vores højre hjernehalvdel med på råd. Den højre hjernehalvdel står blandt andet for fantasi, leg, intuition, musik, former, figurer og følelser. 

 

Når vi arbejder med kreativ skrivning, er vi nødt til at træne den venstre hjernehalvdel, for virkeligheden kan vi kun få ned på papiret ved at være i kontakt med begge hjernehalvdele.

Skriveblokering

Hvis du går i stå eller slet ikke kan komme i gang med at skrive, så skriv det, der falder dig ind.

F.eks. ’nu går jeg i stå, umuligt at skrive noget som helst, nu tænker jeg på, om jeg skal tegne i stedet, det her er jordens mest åndssvage opgave…’

Bare bliv ved med at skrive det, som du umiddelbart tænker og føler.

Skriv altid spontant og uden at skele til tegnsætning og grammatik. Alt dette kan du altid kigge på i en senere fase. Måske når du ikke mere på den begrænsede tid. Bare accepter det.


Dette er nemlig en virkningsfuld metode til at løse op for det, der står i vejen for din fantasi.

Seneste kommentarer

13.02 | 15:23

Hej!

Det er en fornøjelse, at læse din hjemmeside, den indeholder alle relevante oplysninger, og er skrevet på en inspirerende og let forståelig måde.

Kurset har jeg dsv. ikke råd til.

Del siden